Fruitsapjes

 

Het is niet altijd de makkelijkste opgave met dit wisselvallige weer, maar ik doe bij terugkomst altijd mijn best mijn vakantiegevoel vast te houden. Dit jaar was ik in Kroatië blij verrast door alle heerlijke verse fruitsappen die overal te koop waren. In het stadje Korcula, op het gelijknamige eiland, koos ik de watermeloen, druif, citroen versie. In Dubrovnik genoot ik bij Nishta van een fris komkommer, peer, gember sapje. En bij The Fruit Factory op de markt in Trogir was de keuze eindeloos. Een hele stal vol vers fruit en sapcentrifuges die op volle toeren draaien. Het ziet er prachtig uit. Welk sapje lijkt jou het lekkerst? Ga je voor de ‘Fit Hit’ van The Fruit Factory of No. 5 uit Korcula?

Ik maak bij thuiskomst de sap van Nistha na, met een eigen twist. Ik gebruik niet voor alle ingrediënten de sapcentrifuge. Maar hou de peer apart voor de blender. Daarmee wordt de sap iets steviger (smoothie-achtig) en verlies je niet alle vezels. Ook voeg ik munt toe voor de zomerse noot. Hier vind je het recept voor de frisse Komkommer-peer sap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.