Vakantietips

IMG_20180718_140240

Vakantietips!

Ik deel deze week graag een paar vakantietips met je, in plaats van een nieuw recept. Ik ben namelijk mijn tas aan het pakken voor de vakantie. Misschien ga jij ook nog weg deze zomer en vraag je je af ‘hoe ga ik mijn dieet volhouden op vakantie’.

Toen ik net startte met het SCD kon ik nog wel eens zenuwachtig worden van vakanties. Ga ik er uit komen met mijn dieet? Kan ik wel uit eten? Hoe scan ik een menukaart op koolhydraten, melk en suiker als ik de taal niet goed spreek? En hebben ze daar wel de juiste producten voor mij te koop? Allerlei zorgen vooraf bleken achteraf niet heel hard nodig. Hoe heb ik dit aangepakt? Hier volgen vier vakantietips:

Tip 1: Survivalpakket
Ik start mijn vakantievoorbereiding met shoppen. Voor ik mijn tas in ga pakken heb ik een survivalpakketje al klaar. Standaard neem ik een stel repen mee en crackers.
Repen vind ik makkelijk als snack onderweg. Is er in het pretpark niets geschiktst te snacken, dan ben ik altijd blij met mijn eigen voorraad. Het is altijd handig om zelf iets achter de hand te hebben, dat makkelijk in je tas past.
Crackers neem ik graag mee, om makkelijk ergens te kunnen ontbijten of lunchen. In het vliegtuig kan je ’s middags vooral broodjes krijgen. Dan ben ik blij als ik een cracker kan eten. Of als er bij het ontbijtbuffet in je hotel helemaal niets geschikt tussen staat. Ik vind de lijnzaadcrackers erg lekker met een laagje (ongezoete) mayonaise en tomaat. De linzenwafels eet ik graag met een gekookt ei of notenpasta.

Tip 2: Zorg dat je zelf kunt koken
Eigenlijk maakt het niet uit wat je vakantiebestemming is, als je maar een plek boekt waar je zelf kunt koken. Het maakt niet uit of je een fancy appartement boekt, een hutje op de hei of naar de camping gaat. Met twee pitten kom je al een heel eind. Blijkt de lokale cuisine al het eten op te serveren badend in roomsaus of alles te hullen in een deegjasje. Dan kan het handig zijn om toch even thuis te eten totdat je in de lokale taal duidelijk hebt kunnen maken wat je wel en niet mag eten. Een hele geruststelling om een eigen keuken achter de hand te hebben.

Tip 3: Kies jouw persoonlijke superfood
Ja natuurlijk denk jij bij superfood aan hipsters en wellicht krijg je direct jeuk. Maar kijk eens rond in de lokale supermarkt op de plaats van je bestemming en kies jou eigen superfood. Eieren, bananen en noten zijn mijn favoriete top 3. In bijna alle landen kan je bananen vinden, kippen lopen bijna overal op de wereld rond. Alleen noten zijn niet altijd overal goed te verkrijgen. Maar met eieren kan ik prima ontbijten. Bananen hebben mij bij menig wandeling tot aan de bergtop geholpen. En noten vind ik een lekkere snack voor een luie vakantie aan het strand. Maar misschien knaag jij liever een wortel op (erg goede hongerstiller) of kies jij voor snacktomaatjes.

Tip 4 No worries
Maak je geen zorgen, geniet van je vakantie!

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.