Opgeruimd!

Mandarijnencake

Op Marie Kondo achtige wijze heb ik laatst mijn boekenkast opgeruimd. Vier bananendozen vol heb ik naar de kringloop gebracht. De twee planken kookboeken vond ik het meest lastig om doorheen te gaan. Door mijn dieet gebruik ik een groot deel van mijn oude kookboeken niet meer. Maar in ieder kookboek staan wel een paar leuke recepten die wel passen bij mijn eetpatroon, of makkelijk aan te passen zijn. Voor de meeste kookboeken was dit niet genoeg om door mijn selectie te komen.

Boeken doorbladeren is bij Marie Kondo natuurlijk uit den boze. Alleen het boek vasthouden is toegestaan en jezelf afvragen of je er nog blij van wordt, of zoals Marie Kondo zelf zegt “Does it spark joy?”. Het koekboek Topkoks voor Thuiskoks moest ik toch even doorbladeren. Om te onderzoeken waarom ik ‘m ook al weer bewaard had,

Op één van de laatste bladzijdes vond ik mijn antwoord: Nigella Lawsons Clementinetaart. Ik moest dit recept toch echt even testen voor het boek weg kan. Het recept voor de cake is op basis van amandelmeel en daarmee al glutenvrij. Ook gebruikt Nigella geen zuivel voor dit recept. Dus met het vervangen van suiker door honing en het aanpassen van het bakpoeder had ik supersnel een SCD-proof versie van haar taart. Ik het het recept Mandarijnencake genoemd, clementines waren niet voorradig bij mijn favoriete biowinkel. Andere mandarijnen doen het ook prima in dit recept. Veel bakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.