Fruit- en kruidenthee

Sinaasappel-kurkuma thee

Alhoewel er wat drinken betreft van alles is toegestaan binnen het SC-dieet blijven water en thee mijn favoriet. Op werkdagen drink ik bijna niets anders. En zeker als ik geen speciale afspraken heb kan ik ook de rest van de week ook prima maar één of twee glazen (puur) sap in een week drinken. En het voor de rest bij thee en water houden. Klinkt misschien heel saai, maar mijn darmen zijn er superblij mee. En dat maakt ook mij weer happy.

Ik vind het wel leuk dat er op allerlei plekken in de stad allerlei verse fruit- en kruidentheeën te krijgen zijn. Waar muntthee jarenlang het standaard repertoire was begint gemberthee ook heel gewoon te worden. En ook thee met verse kurkuma rukt op. Soms opgeleukt met citroen of sinaasappel.

Vandaag was het helaas geen terrasweer, dus ik ben thuis aan het experimenteren gegaan. Deze drie combinaties vind ik erg lekker: munt & citroen, kurkuma & sinaasappel, gember & zoethout. Bijna alle fruit en kruiden die ik heb gebruikt geven een boost aan je immuunsysteem. Alleen de munt heeft een verkoelend effect, lekker als de zon schijnt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.