Zon op je bord!

Bieten met dille

Op deze laatste dag van de zomer heb ik een super simpel zomers gerecht. Zo kan je maximaal van de zon genieten vandaag, Laatst hadden we deze prachtige gele bieten in ons groentepakket van Tuinderij Amelis’Hof Die vroegen er om om op de foto gezet te worden.

Ik heb al meer dan 10 jaar mijn groentepakket bij deze tuinderij op Amelisweerd. En ben nog steeds net zo’n fan van de pakketten als op de eerste dag. Supervers, lokaal en biologisch zijn hele fijne voorwaarden voor je groenten. Hoe minder troep er op je eten zit, des te minder werk voor je lichaam om het te verwerken denk ik altijd maar. Een ander groot voordeel vind ik dat ik voor een groot deel niet na hoef te denken over mijn dagelijkse boodschappen. Welke groente je eet wordt voor je beslist. Bij de gewone supermarkt ziet de groenteafdeling er het grootste deel van het jaar hetzelfde uit. Aardbeien in de winter en winterwortels in de zomer. Op één of andere manier maakt die ruime keuze het voor mij juist lastiger om te kiezen. Ik wordt er in ieder geval niet creatief van, laat ik het zo omschrijven. Bij mijn groentepakket zit er iedere week weer iets anders in het pakket dat net van het land komt. Oké, je moet een beetje creatief zijn. Maar de vraag “wat eten we vandaag” komt veel minder vaak voorbij. “Wat zullen we met de zilversteel doen”, of “Wat past bij er bij cavolo nero” vind ik leukere vragen om mee aan de slag te gaan. Er zit geen twee weken hetzelfde in. Dus vervelen doet het pakket nooit.

Mocht je geen gele bieten kunnen vinden. Geen nood, ook met rode bieten is dit recept heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.