Britse keuken

Vega toad-in-a-hole

Vandaag heb ik mijn inspiratie opgedaan uit de Britse keuken. Waarschijnlijk denk je nu direct aan witte bonen in tomaten saus, worstjes, en ‘pies’. ‘Toad in a hole’ ken je vast nog niet. Het is een typisch Brits gerecht dat je niet snel ergens op een menukaart ziet staan. Iedere Brit vindt namelijk dat zijn eigen moeder het het beste maakt. Een beetje zoals de Nederlandse gehaktbal. Het gerecht is ook eigenlijk een vlees gerecht, wat neerkomt op worsten in beslag. Verantwoorde worsten zonder allerlei toevoegingen zijn zeldzaam, daarom heb ik vandaag een vega versie voor je gemaakt: groenten in beslag. Wel zo mooi, die kleuren. 🙂

Voor deze versie heb ik vanzelfsprekend een paar dingen om moeten bouwen. Ik heb kokosroom gebruikt om het recept zuivelvrij te krijgen. En amandelmeel voor een graan- en glutenvrij gerecht. Zo past het helemaal in het Specifieke Koolhydraten Dieet, Paleo en Keto-dieet. Wel zo fijn voor je buik als je prikkelbare darmen hebt of een chronische darmontstekingsziekte. Maar ook preventief, om je buik blij te houden raad ik dit recept aan. Een heerlijke combi van allerlei groenten in een verrassend lekker beslag, dat past bij iedereen op tafel!

1 Comment

  1. deze vega- toad-in – hole is wel zo verschrikkelijk lekker, komt vaker op tafel.
    is snel klaar te maken en eigen variatie kan je er van maken. super

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.