Linda’s saus voor bij de pasta

Pasta di Linda

Ik heb heel lang geleden een keer een kookcursus gehad waarbij we een traditionele Pasta Bolognese maakten met ui, wortel en bleekselderij als basis. Ik kon mij niet voorstellen dat hier een lekkere saus uit zou rollen voor bij de pasta. Maar niets bleek minder waar. Ik was het recept al weer bijna vergeten tot ik bij mijn jongste broer in de keuken keek hoe hij pastasaus maakte. Zijn recept bleek er heel veel op te lijken. Dus ik heb het recept weer eens opgezocht van mijn kookcursus, dit gecombineerd met het spieken bij mijn broer een eigen versie voor een Pastasaus recept gemaakt.

Ik denk dat ik het recept van mijn kookcurus ook bijna was vergeten omdat ik met omschakeling van ‘gewoon’ glutenvrij eten naar het specifieke koolhydraten dieet geen pasta meer kon vinden. Nu de laatste jaren linzenpasta overal in de supermarkt schappen opduikt staat pasta weer veel vaker op mijn menu. Ik had pasta niet heel hard gemist. Maar toch altijd leuk als er weer nieuwe producten op de markt komen en er zo weer nieuwe mogelijkheden voor lekkere recepten ontstaan.

Ik heb het recept vegetarisch gemaakt, je kan zelf kiezen of je er vlees of vis bij serveert of het vegetarisch houdt. Vanzelfsprekend is het recept zuivelvrij, zonder granen en suiker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.