Groene taart!

Tegen mijn gewoonte in heb ik vandaag een recept gepubliceerd die niet van mijzelf is. Het gebeurt wel eens vaker natuurlijk dat ik mij door anderen laat inspireren. Maar meestal zijn dat recepten met suiker en/of melkproducten die ik dan in suikervrije versies omtover zonder melkproducten. Of anders geef ik een eigen twist aan het recept. Ik heb aan dit recept nog wel een beetje proberen te sleutelen, maar kwam toch steeds tot de conclusie dat de oorspronkelijke versie prima was en ik geen echte verbetering aan kon brengen.

Mijn huishoudelijke hulp wees mij een keer op dit recept. Het komt van de website van Women’sHealth en is van Natasha Corrett. Het is echt één van mijn lievelingsstaarten en omdat het al een aantal jaar geleden is gepubliceerd ben ik bang dat het recept ineens verdwijnt. En dat zou natuurlijk een ramp zijn voor al mijn komende verjaardagen!

Mijn huishoudelijke hulp had dit recept met Kerst gemaakt als dessert. Ze vertelde hoe bewerkelijk het recept was, met heel veel wachttijd tussendoor. Maar dat het al het werk dubbel en dwars waard was. Nu zie ik veel vaker op Instagram en andere socials allerlei rawfood taarten voorbij komen met soortgelijke ingrediënten. Maar toen ze op dat moment vertelde over een taart met avocado, dadels en noten snapte ik er niet zo veel van. “Hoe kan dit nu een lekkere taart worden?” dacht ik toentertijd. Maar juist doordat de combinatie zo vreemd klonk was mijn nieuwsgierigheid gewekt. “Ik zoek het zo thuis wel op en dan stuur ik je de link” zei ze. Maar voordat ze thuis was aangekomen had ik het recept al gevonden. En ze had inderdaad helemaal gelijk.

Nu jaren later ben ik nog steeds fan. Van een taart met zo’n groene knalkleur word ik nog steeds instant vrolijk. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt. Het recept vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.