Herfstgroente I

Radiccho Herfstsalade

Ik vind het heerlijk hoe met ieder nieuw seizoen het weer omslaat en weer nieuwe groente beschikbaar zijn. Laatst kregen wij in ons groentepakket Radicchio. In de gewone supermarkt is deze soms wat lastig te vinden, maar bij de betere groenteboer en biologische supermarkt moet deze te vinden zijn.
Drie jaar geleden was ik in Venetië rond deze tijd van het jaar, en daar struikel je er haast over. Italianen blijken dol te zijn op Radicchio. Zelfs de kleinste supermarkt kom je drie verschillende soorten tegen; kleine ronde kroppen, langwerpige grote kroppen en de vreemde sliertige varianten die ik nog noot in Nederland heb gezien (google eens op radicchio tardiva).

Naast de fantastische kleur vind ik persoonlijk de bittere smaak heerlijk. Ik combineer Radicchio graag met salie, zoals in deze herfstsalade. Door mosterddressing en abrikozen toe te voegen ontstaat een fijne balans tussen bitter, zoet en zuur. Smokkelen kan door een kleine beetje honing toe te voegen aan de dressing of de salie iets te verminderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.