Herfstgroente II

img_0827.jpg

Pompoen is met stip op 1 mijn favoriete herfstgroente! Door de droogte deze zomer zijn onze eigen pompoenen dit jaar een beetje klein gebleven, maar de smaak is er niet minder om. Dit recept voor Indiase pompoen-linzensoep staat al even op mijn blog, maar ik heb ‘m onlangs iets aangepast. In de eerste versie was ik iets voorzichtiger met kruiden, maar op aanraden van verschillende testers heb ik de hoeveelheden aangepast.

In 2015 is er onderzoek geweest naar voeding onder patiënten met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa. In de top 5 van voedingsmiddelen die last geven staan pittig en gekruid eten bovenaan. Een kleine waarschuwing is dan ook op zijn plaats: Heb je een actieve ontsteking, doe dan iets voorzichtiger met de peper en gember. Ben je in remissie? Dan is de kans dat je je in hoeft te houden klein!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.