Inmaken

IMG_20181114_141740

Aan het eind van het seizoen kwam mijn vader op zijn moestuin nog twee knoeperts van courgettes tegen. Eén van beide was meer dan 50 cm en woog ruim 2 kg. Je zou zeggen dat deze grote dingen wel opvallen, maar ik weet dat groene vruchten tussen groen blad optisch helemaal kunnen verdwijnen.
Natuurlijk is Courgettesoep altijd een prima idee voor deze gigagroenten, maar ik had zin in iets anders. Speurend op internet bedacht ik mij dat het misschien wel lekker zou zijn om de courgettes in te maken. Ik kwam een recept tegen op de website van Landleven dat ik heb aangepast naar SCD-proof suikervrije versie. Ik heb mijn versie uitgeprobeerd en hij is erg lekker geworden door mijn testpanel. Gebruik de Zoet-zure courgette als bijgerecht bij pittig eten, of in een salade. Bijvoorbeeld als variatie in deze Appel-Andijviesalade in plaats van augurk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.