No Waste soep

20181227_155222

Als ik bleekselderij gebruik, in een roerbakschotel of salade, hou ik altijd de blaadjes van de bleekselderij over. In een roerbak of salade zijn de bladeren snel te overheersend. Maar ik vind het altijd zonde om dit deel van de bleekselderij weg te gooien. Met deze Romige Venkelsoep heb ik eindelijk een gerecht bedacht waarin de sterke smaak van het bleekselderijblad goed van pas komt. Bleekselderij combineert goed met de venkel, en zorgt er voor dat ik geen bouillon hoef te gebruiken. Altijd fijn om pakjes en zakjes te kunnen laten staan in de supermarkt, al is het alleen al om niet alle verpakkingen te hoeven scannen op niet scd-proof ingrediënten.
Door witte bonen te gebruiken wordt de soep iets romiger en lijkt het iets meer te binden. Heel fijn om te gebruiken in plaats van room en en bloem of maizena. Zo hou je de soep lactosevrij en graanvrij, en daarmee ook veganistisch en glutenvrij. Kortom, geschikt voor iedereen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.