Bye Bye Summer

Pindakaaskoeken

En toen was het mooie weer ineens weer op. De temperatuur is omgeslagen en het regent weer. Gelukkig maar voor de tuin, de planten begonnen het een klein beetje moeilijk te krijgen met de droogte. Het einde van de zomer betekent voor mij als foodie twee dingen:

  1. De oven kan weer aan! Met het supermooie weer probeerde ik zo weinig mogelijk tijd tijd in de keuken door te brengen. En als ik aan het koken was deed ik mijn best om de temperatuur in de keuken niet verder op te laten lopen, dus de oven is al even niet meer in gebruik. Maar met deze koelere temperaturen kan er weer gebakken worden!
  2. En er kan weer gesnoept worden! Als je denkt; ”Huh, wat heeft dat met het weer te maken?” Nou, de bikini gaat weer de kast in, dus kritische blikken op zwembandje zijn weer even passé. Dus als de oven toch weer aan kan, dan wordt het weer tijd om koekjes te bakken!

Wees wel voorzichtig met zoete dingen als je prikkelbare darmen, colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn hebt. Mijn darmen worden blij van zo weinig mogelijk zoet. Ik eet wel iedere dag 2 stuks fruit. Maar koek en snoep is zo veel mogelijk voor het weekend en bijzondere dagen, dus zeker niet ieder dag. Natuurlijk eet ik alles suikervrij, maar ook als ik vaker koek, gebak of tussendoortjes eet met bijvoorbeeld dadels en honing dan gaat dat vroeg of laat een keer mis.

Deze pindakaaskoeken zijn daarom een uitkomst. Ik quote mijn testpanel: “Ze zijn een beetje hartig en een beetje zoet.” Daarom geschikt voor lekker bij de thee, of als niet-zo-superzoet tussendoortje. “Een goede doortrekker.” voor als je stevige trek hebt, maar de volgende maaltijd nog even op zich laat wachten. Veel plezier met dit gluten-, lactose en suikervrije recept en geniet er van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.