Tijd om te………?

Ik had met onze ‘intelligente’ lock-down verwacht in een zee van tijd terecht te komen. Eindelijk tijd om die stapel ongelezen boeken te lezen. Al die recepten uit te proberen die in mijn hoofd oppoppen. Dat ene klusje in huis aan te pakken en nog veel meer…. Maar niets was minder waar.

Privé liep alles de afgelopen maanden anders dan verwacht, ‘life-events’ plan je nooit in. Ik ben super blij dat jullie als bezoekers, volgers en lezers van mijn blog zijn blijven hangen. Eindelijk vandaag weer een nieuw recept; Broccoli-paprika quiche. Hoop dat de frequentie waar ik jullie mee kan inspireren de komende tijd weer toeneemt!

Ik schrijf ‘nieuw recept’, maar eigenlijk heb ik dit recept al maanden geleden voor het eerst gemaakt. Het recept is dan ook al door meerdere mensen goedgekeurd. Alleen de foto maken schoot er steeds bij in. Voordeel van een recept herhalen is dat je iedere keer toch iets kleins verandert. Dus ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit de lekkerste versie is!

“Het is een gekke tijd” is waarschijnlijk de meest uitgesproken zin de afgelopen maand. Waar de ene persoon ineens zeeën van tijd heeft omdat hij of zij niet naar het werk kan. Jongleert de ander met thuisonderwijs aan kleine kinderen, werk en zorg voor oudere en kwetsbare mensen om zich heen. Ik zit er een beetje tussenin, dus heb wel de tijd om voldoende aandacht te besteden aan koken. Vond het heerlijk om deze quiche te bakken. Toch kies ik er in dit recept voor om de groenten even kort voor te bakken, om ze beetgaar in de quiche in de oven te kunnen doen. Mocht jij je te pletter vervelen dan hoeft dit niet. Als je de groenten rauw in de hartige taart doet heb je er zo een extra uur wachttijd bij. Superspannend natuurlijk, een extra uur door het glas van de oven te kijken om te zien hoe jouw quiche gaart. Dek de taart wel goed af (met bijvoorbeeld een bakmatje of aluminiumfolie), anders branden de randjes aan. Dus extra leuk om de quiche om de 10 minuten uit de oven te halen en te kijken hoe het vordert. Veel plezier!

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.