Makkelijke maaltijd

Raapsteel-salade

Ik heb vandaag een heerlijke thuisdag gehad. Boek gelezen in de hangmat, wat klusjes in huis gedaan en in de tuin gerommeld. Een salade vind ik op een dag als vandaag een prima uitkomst. Normaal eet ik deze salade graag als lunch. Maar als ik zo weinig heb gedaan als vandaag kan ik ‘m ook prima als avondmaaltijd klaar maken. Heel fijn om na zo’n zomerse dag niet te hoeven koken.

Raapstelen vind je het makkelijkst in het voorjaar in de winkel. Alhoewel het tot en met oktober geoogst kan worden is het op dit moment even zoeken in de winkel of de markt naar raapstelen. Geen geluk en ze niet kunnen vinden? Vervang dan de raapstelen door rucola. Ook een uitgesproken smaak en net even iets meer pit dan gewone krop- of ijsbergsla.

Mijn recept van deze week is helemaal hip: 100% plant-based. En natuurlijk, zoals je van mij gewend bent glutenvrij, lactosevrij en suikervrij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.