Bloemen op je bord

Fleurige Makreelsalade

Helaas, we zitten weer een periode semi-opgesloten. Tijdens de vorige lock-down heb ik een aantal keren boodschappen gedaan voor anderen. Het leuke hier aan was dat je eens bij andere winkels komt dan als je voor jezelf boodschappen doet. Zo ben ik een paar keer bij een groothandel geweest voor de horeca. Juist deze week zijn die weer voor particulieren open gegaan. Ik ben geen ster in het mooi opmaken van borden. Maar met eetbare bloemen op je bord, die ze onder andere bij de Makro verkopen, ziet ieder gerecht er supermooi uit. Dus mocht je de komende weken inspiratie op willen doen voor nieuwe lekkere recepten, en leuke ingrediënten scoren, ga dan zeker een kijkje nemen bij een grootgrutter.

Ik heb deze eenvoudige salade van gemengde sla, makreel, wortel en bleekselderij gemaakt. Vanzelfsprekend is deze fleurige makreelsalade zonder melkproducten, gluten en beperkt in koolhydraten. Ik heb de salade opgefleurd met viooltjes. Maar in je eigen tuin vind je misschien ook eetbare bloemen. Wellicht groeit er Oost-Indische kers in je tuin of bloeit bij jou nog Komkommerkruid. Niet alle bloemen hebben een unieke uitgesproken smaak. Maar bloemen staan zo vrolijk op je bord, ik wordt er blij van!

PS. Kleine waarschuwing; bloemen uit eigen tuin gebruiken of bij een delicatesse winkel of groothandel kopen is verstandiger dan bij een tuincentrum. Mogelijk zijn er middelen gebruikt bij het kweken van de planten in het tuincentrum waardoor de bloemen niet voor consumptie geschikt zijn. Bio is natuurlijk wel altijd helemaal veilig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.