Slow cooking

Gado-gado

Ik probeer mijn recepten altijd zo simpel mogelijk te houden. Maar af en toe is het ook zeker de moeite waard om tijd te nemen voor dat ene favoriete recept. Even geleden had ik een kleine spitskool en sperziebonen tegelijk in mijn groentepakket. Dat kon niet anders dan Gado Gado worden. Traditioneel wordt dit Indonesische recept meestal in Nederland met witte kool en taugé geserveerd. Ik koos voor spitskool en alfalfa. Ik schrijf expres in Nederland. Laatst las ik een interview met een kok van een Indonesisch restaurant, die vertelde dat dit oorspronkelijk juist een recept is om restjes uit de koelkast op te maken. Helemaal niet gek dus om een keer af te wisselen met andere groenten als bijvoorbeeld wortel. Alhoewel ik deze combinatie echt het lekkerst vind.

Ik ben dol op kokosmelk. In dit pindasaus die ik bij dit recept heb gemaakt proef je de kokos overduidelijk terug. Een tropische twist waarmee je gasten zeker weten een lactosevrije pindasaus op hun bord te hebben.

Ik serveer een frisse komkommersalade bij de Gado Gado. Die is optioneel en vind ik met een licht zuurtje een fijne tegenhanger voor de iets zwaardere pindasaus. Veel kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.