Tip: 3x Veilig salade mee nemen

Mocht je na mijn post van vorige week denken. “Heel leuk Linda, een salade om mee te nemen, Maar hoe voorkom ik dat alle dressing mijn tas in loopt?” Dan heb ik vandaag 3 tips voor je om op een veilige manier een salade te vervoeren. Met een lekdichte bak is jouw salade een handig lunchpakket dat je overal mee naar toe kan nemen. Neem een salade mee als je een dagje uit gaat deze zomer, als je twijfelt of je wel ergens goed kan lunchen. Of gewoon mee naar je werk.

Tip 1 : Mepal

Deze maand spaar je bij de Ekoplaza voor fikse korting op de multikommen van Mepal. Online zijn de kommen van Mepal ook eenvoudig te verkrijgen. Voordeel van deze kommen is dat ze multi-functioneel zijn. Handig om lekvrij eten mee te nemen, naar je werk, een bring-your-own feestje of onderweg. Ik heb deze kommen als eerste tip genomineerd, omdat ik de kommen ook nog eens erg mooi vind. Ze staan prima op tafel. De kommen kunnen in de vaatwasser en vriezer, wat wil je nog meer?

Basic Bowl

Tip 2: Blue Water Bento

Mocht je je keuken graag vrij houden van kunststof, dan raad ik de kommen van Blue Water Bento aan. De bak zelf is van staal en de perfect sluitende deksel is van siliconen. Daarmee is ook deze bak lekdicht en een goede optie voor het meenemen van al jouw eten. Door het gebruik van siliconen is de bak geheel vrij van BPA’s.

Ik gebruik de kom niet alleen voor het meenemen van mijn lunch. Ook voor het bewaren van eten is deze kom geschikt. De laatste frambozenoogst van de moestuin bleef opvallend lang goed in deze bak.

Tip 3: Tupperware

Good old Tupperware is mijn 3e tip. Gelukkig hoef je niet meer naar die retro Tupperware-party’s om deze handige lekdichte bakjes te bemachtigen. Met alle respect, maar het concept van ‘feestjes’ rondom plastic bakken en keukengerei heb ik nooit goed begrepen. Ik zal wel niet de doelgroep zijn, neem ik dan maar aan. 🙂

Voordeel van Tupperware is dat het je hele leven lang mee zou moeten gaan. Sijpelt na een paar jaar toch een druppel dressing in je tas, dan kan je gewoon een nieuwe deksel vragen. Ik hou niet van weg-werp spullen, dus producten die je leven lang mee zouden moeten gaan moedig ik graag aan.

Op de hoogte blijven van nieuwe gluten-, lactose- en suikervrije recepten en handige tips? Schrijf je in voor mijn maillijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.