Echte helden: Peulvruchten

 

Eén van de verschillen tussen het Paleo dieet en het SCDiet is dat enkele soorten peulvruchten zijn toegestaan. Gelukkig maar, want als ex-vega eet ik graag peulvruchten. Peulvruchten bevatten veel vezels, hard nodig om je darmen aan de gang te houden. Als avondmaaltijd gebruik ik vaak linzen om vlees of vis ter vervangen. Eventueel vul ik gerechten aan met noten om meer eiwitten binnen te krijgen, zoals bij deze Thaise Spinazie-linzencurry. Maar ook als basis voor mijn vegaburger zijn linzen handig. Witte bonen heb ik onlangs gebruikt in een roerbakschotel met snijbonen. Ook hierin vind ik peulvruchten heerlijk. Limabonen zijn mijn favoriet als basis voor mijn lunch-salade. Wil je preciezer weten wat nu wel en niet past binnen het SCDiet, lees dan verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.