High Tea

HighTea.jpg

Om geld in te zamelen voor het onderzoek naar Voeding en IBD* heb ik laatst een High Tea georganiseerd. Het behoeft waarschijnlijk weinig uitleg dat ik meer onderzoek naar de invloed van suiker en bewerkte voeding heel hard nodig vind. Verschillende mensen hebben onder de noemer #stoermetibd een leuk bedrag opgehaald. De hashtag maakte bij mij allerlei wilde ideeën los; bergbeklimmen, hardlopen, abseilen…. Tot ik bedacht dat ik daar op het moment even niet de energie voor had. Laat ik maar doen waar ik nu goed in ben; koekjes bakken! Deel van de belofte was om mijn recepten te delen. Hierbij dus de recepten van de Cashew Framboos bonbons, Frisse cashew petitfoursCranberry-kokosbollen, Dadeltaart en Kokoskwarktaart met banaan. Alle recepten zijn natuurlijk weer zonder suiker, zuivel en granen, dus ook glutenvrij. De oplettende kijker zit enig verschil in de kokoskwarktaart. Met gelatine stijft de taart bij mij mooi op, met agar agar wordt de taart ‘grappig’, aldus mijn nichtje van 2 jaar ; )

*IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease, hier vallen ziektes onder zoals Ziekte van Crohn en Collitus Ulcerosa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.